Manapság egyre nagyobb kereslet van a vízteres kandallóbetétek után. Nem véletlenül, hiszen ezekkel a betétekkel a meglévő fűtési rendszerre rá lehet csatlakozni és akár az egész házat is lehet olcsón és gazdaságosan fűteni. A modern kor kandallóbetétjei akár 87%-os hatásfokot is el tudnak érni, nem beszélve arról, hogy a tűz látványát elvisszük az Ön nappalijába, így nem csak a látványban lehet gyönyörködni, hanem a tűz melegét az egész házban lehet élvezni.

Miközben Ön a pattogó tűz képét élvezi, a rendszer fokozatosan felfűti a lakást. Ellentétben a légfűtéses kandalló által biztosított gyors melegítéssel szemben, itt nem kell tartania a hirtelen hőségtől, amely néha kifejezetten kényelmetlen is lehet. Ráadásul a vízteres kandalló által megtermelt hő a közvetítő közegnek köszönhetően hosszabb ideig marad élvezhető.

A vízteres kandallóbetétekhez mindenképp ajánlott a külső égési levegő bevezetés, ezért célszerű még a tervezés előtt erről konzultálni, hogy minden a megfelelő helyre kerüljön (külső levegő bevezetés, gépészeti kiállások stb). A külső bevezetés lényege, hogy a kandalló nem a helyiség levegőjét használja az égés során, ezáltal pedig sokkal biztonságosabb, illetve nincs szükség gyakori szellőztetésre.

Kiegészítő fűtésként alkalmazva meg fogja lepni, hogy mennyivel csökkent a gázszámlája. Havonta akár 30-40%-ot is spórolhat fűtési költségein. Sőt egy elég nagy teljesítményű kandallóval teljesen ki válthatja a meglévő gázkazánt.

A vízteres kandallóbetétek hatásfoka kimagasló, de a hatás növelése érdekében akár puffertárolóval is összeköthetőek, amire esetleg egy napkollektor is rásegít. Így megvalósítható akár az is hogy a kandalló nem csak a ház teljes fűtését, hanem a hálózati melegvíz ellátását is ki tudja szolgálni.

Nem csak a kandallóbetét körbeépítését, hanem vízteres betét révén teljes gépészeti kivitelezését is vállaljuk.
Így Önnek nem kell külön gépészt hívni, és másokhoz is alkalmazkodni.

10 év garancia - Flamen Vízteres kandalló - Flamen

Flamen kandallóbetétek

A cseh Flamen cég számtalan megoldást nyújt a tökéletes komfortérzet kialakításához bármilyen körülmények között.


Tovább »

Vízteres kandalló - Kratki

Kratki kandallóbetétek

A lengyel cég nem csak a légfűtéses kandallók terén, hanem a vízteres kandallóknál is nagyot fejlődött, hogy a modern kor gépészeti előírásainak megfeleljen, és tudja követni a mai kor trendjeinek az elvárásait is.


Tovább »