Légfűtéses kandalló. Ahogy a nevében is benne van, a kandalló a közvetlen légtérben levő levegőt fűti. Előnye, hogy minden külső befolyástól függetlenül működik. Csakis a fizikára hagyatkozva, a levegő fajsúly különbségét kihasználva indul el a cirkuláció. A meleg levegő felfelé emelkedik, majd hűlve kezdi meg a cirkulációt a hűvösebb levegő felé, majd ismét felmelegedve indul tovább a folyamat.

A légfűtéses kandalló főként a kiegészítő fűtésben játszik szerepet. Képes pillanatok alatt felfűteni a helyiséget, ezért szívesen használják nyaralókban és hétvégi házakban. A készítés költségei elég alacsonyak, így a megtérülési idő is rövidebb. Noha a kandalló nem tartja olyan sokáig a hőt, mint a nagyobb tömegű kályhák, sokkal jobban szabályozható vele a helyiség hőmérséklete.

10 év garancia - Flamen Légfűtéses kandalló - Flamen

Flamen kandallóbetétek

A cseh Flamen cég magas szinten fejlesztett és kiváló minőségben gyártott tűztereket kínál.


Tovább »

Légfűtéses kandalló - Supra

Supra kandallóbetétek

A francia Supra cég kínálatában temérdek kandalló közül választhatja ki az igényeinek megfelelőt. Válogathat teljesítmény, hatásfok vagy kialakítás alapján. Biztosan meg fogja találni a lakásának megfelelő modellt, amely tökéletes komfortot biztosít otthonában.


Tovább »

Légfűtéses kandallóbetétek - Kratki

Kratki kandallóbetétek

A lengyel gyártó hagyományos, levegőfűtésű kandallóbetéteket kínál, amelyek a tradícióknak megfelelően öntöttvasból készültek. Ez nem jelenti azonban azt, hogy ne felelnének meg a modern kor elvárásainak. A kandallóbetétek kaphatók egyenes, több oldalon üvegezett, illetve liftes kivitelben.


Tovább »

Spartherm kandalló - légfűtéses kandallóbetétek

Spartherm kandallóbetétek

A Spartherm a megszokott német precizitást ötvözi a korszerű megjelenéssel. A modern designnal bíró kandallók így bármely lakásban megállják a helyüket, legyen az minimál stílusú vagy vintage elemeket felvonultató eklektikus hangulatú otthon.


Tovább »


Természetesen a levegőfűtéses kandallók esetében is el lehet vinni a meleg levegőt más, közeli szobákba, de ez ventilátor és légcsatorna nélkül nem megoldható. Vannak olyan kandallók, amelyek konvekciós burkolattal rendelkeznek és ezáltal a burkolat összegyűjti a forró levegőt, ami légcsatornán keresztül elvezethető különböző helyiségekbe a levegő kényszerített mozgatásával. Ez történhet szívó, vagy fújó ventillátorokkal.

Az optimális választáshoz kérje segítségünket, melyet ingyenes helyszíni felmérésünk során, tervezésen keresztül tudunk biztosítani.